Тамара Коблик

Мільйони квітів: на сусідній Буковині розцвіли тюльпанові поля (фото)

Цьогоріч через аномальну спеку тюльпани розквітли на кілька тижнів раніше. Розпал цвітіння припаде орієнтовно на 20 квітня

У ці вихідні обіцяють невелике потепління, то ж у тернополян може виникнути питання, куди з'їздити і що подивитись. Сусідня Буковина приваблює величезними тюльпановими полями.

Понад мільйон тюльпанів у Мамаївцях 

У селі Мамаївці на Буковині розквітло тюльпанове поле. Подивитися на понад мільйон квітів їдуть не тільки місцеві, а й жителі інших областей. Про це пише Gazeta.ua.

Тюльпанове поле на чотирьох гектарах з'явилося п'ять років тому. За цей час вдалося його упорядкувати та створити тут сімейний парк, каже власник Владислав Венгринюк. Має амбітний план: зробити долину найбільшою та найяскравішою в Україні.

Окрім квітів тут працює найбільший в країні батут. Є кав'ярня, міні-зоопарк, багато фотозон.

Цьогоріч через аномальну спеку тюльпани на полі розквітли на пару тижнів раніше. Зараз тут буяють жовті, червоні, білі, рожеві, помаранчеві квіти – усього понад 100 різних сортів, завезених із Нідерландів. Пік цвітіння триватиме 10 днів. Тож відвідувачів багато. Люди поспішають помилуватися красою.

Власник поля Владислав Венгринюк розповідає, що зараз найкращі дні для відвідування локації.

Минулого року ми відкривалися 26 квітня, а цього року – 6 квітня. Різниця майже у 20 днів. Тому цей тиждень та наступний – найкращий час для відвідування парку, - розповідає Венгринюк. - Поле поділене на ранні, середні та пізні види тюльпанів. Зараз квітнуть ранні та середні види. Орієнтовно до 20 числа усе розквітне, а потім почнуть відходити.

Згадує, як відкривали поле і як у перший рік не наважилися цього зробити.

-Ми посадили тюльпанове поле шість років тому. Але працюємо тільки п'ятий рік, тому що був розпал ковіду. І хоч у нас була повністю підготовлена територія, але ми відмовилися від ідеї відкриття. Тому офіційно парк цього року відкритий п'ятий ювілейний сезон, - продовжує Владислав.

Чимало турфірм розробили туристичні маршрути до тюльпанових полів. Але сюди можна дістатися і самотужки на власному авто чи автобусом. Приміром, з Тернополя до Мамаївців — 160 км. Через це село їде рейсовий автобус, який прямує до Чернівців. Де саме є тюльпанове поле, покажуть місцеві жителі.

Ще одне поле у Магалі 

На полі у Магалі на чотирьох гектарах висадили понад шість мільйонів цибулин тюльпанів різних сортів та кольорів, пише molbuk.ua.

Як розповідає власниця поля Мирослава Мерешко, вона вагалася, чи висаджувати квіти, адже торік через холодну весну велику частину тюльпанів було втрачено.

Минулий рік став для нас випробуванням. Холодна весна і морози пошкодили частину квітів. Я вже вагалася, чи варто знову їх висаджувати. Але любов до цих квітів взяла своє. Хоч було і дуже важко, бо я сама з цим всім справляюся, зараз мені допомагає лише мама. Я повернулася до Нідерландів, закупила нові цибулини тюльпанів. У нас з'явилися багато піоновидних квітів. Додалися ще нові сорти жовтих кольорів. Їх на полі багато, адже я дуже люблю цей колір, - каже пані Мирослава.


Довгі ряди тюльпанів висаджувалися спеціальною технікою, як це роблять у Нідерландах. Мирослава запрошувала нідерландських працівників.

Вартість входу на тюльпанове цього року не змінилася: для дорослих – 150 гривень, а для дітей від трьох років – 70.

Після цвітіння тюльпанів на полі з'явиться нова локація - астильби, півонії, і згодом лаванда. Астильби буде 11 сортів різних кольорів.

Фото molbuk.ua та Gazeta.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео