Ростислав Фук

«Мій син – кіборг»: мама Героя з Тернопільщини написала про нього книгу

Іван Вітишин загинув у 2015 році в Донецькому аеропорті. В останні хвилини життя він дивився на фотографію своїх доньок

Мати кіборга Івана Вітишина Марія Вітишин написала книгу про свого сина під назвою «Мій син – кіборг».

Дорогий мій сину, нарешті вийшли тиражем наші книги! Твій живий пам'ятник, який ми зможемо передавати з рук в руки. Згадувати, молитися, пам'ятати...Просто пам'ятати! Вісім років тому я будувала пам'ятник гранітний. Старалася вкласти в нього всі символи, щоб увіковічнити пам'ять про тебе: міцний граніт, як символ вічності; розірване серце з хрестом посередині на гранітній плиті, як символ невимовного болю і розпуки безповоротного становища і білий голуб миру біля підніжжя твого і мого розірвано серця , як символ нашої згоди з сповненням Божої волі. Ще в ті перші дні нашої розлуки я постановила собі розказувати всім багато про тебе і тоді вже мала твердий намір про написання цієї книжки. Пройшло майже вісім років, коли мені вистачило сили цю мрію здійснити. І, дякуючи фінансовій підтримці добрих людей, втілити її у життя . «Мій син – кіборг» – книжка про ціну життя і смерті, про ціну миру і перемоги, – написала у фейсбуці Марія Вітишин.

Іван Вітишин – український військовий, старший сержант 80-ї окремої аеромобільної бригади. Військового поранили 19 січня 2015 року в новому терміналі аеропорту Донецька, 20 січня він помер. Рідні Івана впізнали його на фото загиблих у терміналі українських Героїв, які оприлюднили російські бойовики. В останні хвилини життя він дивився на фотографію своїх доньок.

Посмертно Іван Вітишин нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, орденом «Народний Герой України» та відзначений головою Тернопільської обласної державної адміністрації «За службу Україні». 

Нагадаємо, книгу «Ти зробив усе, що зміг» у День Героїв 23 травня представила у Тернополі мама загиблого військового Леся Орляк.

Читайте також: На Тернопільщині віддали шану кіборгу Івану Вітишину.

Фото Марії Вітишин

Вибір читачів за тиждень

Відео