Ростислав Фук

Могло б виповнитись 40 років: у Тернополі вшанували військового, який загинув у Косово (фото)

Ігор Кіналь загинув 17 березня 2008 року під час зіткнення між противниками проголошення незалежності Косово та поліцейськими силами ООН

Військовослужбовці Національної гвардії України вшанували пам’ять офіцера-миротворця Ігоря Кіналя, який загинув у Косово 17 березня 2008 року. Про це повідомили на сторінці Західного територіального командування Національної гвардії України.

Рідні та військовослужбовці разом із капеланом Нацгвардії помолились за упокій загиблого та поклали квіти до пам’ятного знаку на могилі нацгвардійця

Ігор Кіналь загинув під час проведення спеціальної операції в Косово по звільненню захопленої території та приміщення суду в північній частині міста Митровиця, де відбулося зіткнення та збройне протистояння між противниками проголошення незалежності Косово та поліцейськими силами ООН. Героя поховали на центральній алеї Міського кладовища поблизу села Підгороднє.

Особовий склад нашого підрозділу і усієї Національної гвардії не забуває про героїчний подвиг Ігоря Кіналя. Він став для нас прикладом жертовності, був наділений якостями справжнього офіцера, - каже офіцер Національної гвардії України Анатолій.

Старший лейтенант Ігор Кіналь народився у Тернополі 19 серпня 1982 року. Закінчив Національну Академію Національної гвардії України, був відмінником. 14 грудня 2007 року був призначений заступником командира оперативного взводу Спеціального миротворчого підрозділу МВС України в міжнародній операції ООН з підтримки миру і безпеки в Косово.

Фото Західного територіального командування Національної гвардії України

Вибір читачів за тиждень

Відео