Тамара Коблик

На місці пожежі у Тернополі розбирають конструкції: дим знову йде на місто

Після масштабної пожежі у Тернополі вже другий день у місті чути запах диму, люди хвилюються за своє здоров'я

Із вулиці Микулинецької, де 10 вересня сталася пожежа на заводі, зранку 11 вересня було видно стоп диму. Ситуацію пояснили у пресслужбі Головного управління ДСНС в Тернопільській області. 

Щодо пожежі, проводиться розбір конструкцій та очищення місця пожежі. На місці чергують рятувальники, які стежать, щоб не виникло загоряння. Оскільки на об'єкті було значне пожежне навантаження та матеріал, який зберігався, може легко займатися, можливі окремі осередки тління та незначне задимлення, - йдеться у повідомленні ДСНС.

Нагадаємо, уночі 10 вересня виникла пожежа на підприємстві «Еліт Пласт» на вул. Микулинецькій у Тернополі, яку довелося гасити 50-м рятувальникам з допомогою 15-ти пожежних автомобілів. Займання ліквідували цього дня аж о 14:56.

Внаслідок пожежі у Тернополі зафіксували перевищення гранично допустимих норм небезпечних речових - фенолу і формальдегіду. Цю інформацію оприлюднили близько 18.00 10 вересня.

Жителям центральної частини міста та масиву «Дружба» рекомендували обмежити перебування на свіжому повітрі, щільно закрити вікна та кватирки. А також очікувати додаткової інформації про зняття обмежень.

Близько 23:15 10 вересня на фейсбук-сторінці  Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб повідомили, що о 21.00 у зв'язку із великим занепокоєнням жителів, провели повторний аналіз проб повітря на вміст  азоту діоксиду, оксиду вуглецю, формальдегіду, фенолу відповідно до напрямку вітру та його швидкості руху. Відтак, ситуація із вмістом небезепечних речовин у повітрі покарщилася. 

За результатами відібраних проб атмосферного повітря у визначених точках, де було найбільше перевищення допустимої норми, (вул. Чернівецька, вул. Торговиця, вул. Гетьмана Мазепи): вміст фенолу – складає 0,004 мг/м3 при допустимій нормі 0,01 мг/м3, вміст формальдегіду - складає 0,01 мг/м3 при допустимій нормі 0,035 мг/м3. 

Фото Георгія Денисова

Вибір читачів за тиждень

Відео