Ростислав Фук

На Тернопільщині створили 3D-візуалізацію частини замкового костелу (відео)

3D-візуалізація втілена у форматі короткометражного ролика

Днями в рамках проєкту «PFISTER ART: Бережанська спадщина» презентували 3D-візуалізацію, де можна побачити, як у минулому виглядала частина Троїцького замкового костелу. Про це повідомили на сторінці Державного історико-архітектурного заповідника у місті Бережани. 

3D-візуалізація західної частини Троїцького замкового костелу втілена у форматі короткометражного ролика та дає змогу здійснити мандрівку у минуле і зануритися в епоху Пфістера, локалізовану на теренах Бережанщини.

Однак, сьогодні стан цієї пам’ятки архітектури не дає можливості відвідувачам в повній мірі уявити велич та красу мистецького оздоблення Іоана Пфістера, оскільки внутрішнє убранство храму знищено в радянський період. Реставрацію пам’ятки архітектури неможливо виконати у короткі терміни, – йдеться в повідомленні.

Довідково

Іоан Пфістер – один із найвидатніших та найталановитіших скульпторів кінця XVI – першої половини XVII ст., якому цього року виповнюється 450 років з дня народження. Цей митець найбільше долучився до оздоблення Бережанського замку та його головної окраси – Троїцького замкового костелу.

Читайте також: На Тернопільщині створили віртуальні 3-D тури оборонними пам'ятками області

Фото, відео Державного історико-архітектурного заповідника у місті Бережани

Вибір читачів за тиждень

Відео