Ростислав Фук

На Тернопільщині виявили сліди червонокнижних тварин (фото)

Стійкий сніговий покрив надає нові можливості у вивченні звірів, виявити яких іншими методами доволі складно

Днями працівники науково-дослідного відділу Національного природного парку «Дністровський каньйон» здійснили польовий виїзд з метою вивчення слідів тварин на сніговому покриві. Про це повідомили на сторінці парку.

Так, під час обліку встановили перебування у досліджених біотопах ( лучно-степові малозаліснені схили долини Дністра) не лише зайця сірого та лисиці, а ще й ласиці та червонокнижного виду з родини куницевих – горностая. Крім цього візуально були помічені лисиця, вівсянка звичайна, вівсянка очеретяна, куріпки, щиглі, зеленяки, коноплянки, канюк звичайний, зимняк.. Під час цього виїзду ще й провели облік кажанів у невеличкій печері Мідниця.

Стійкий сніговий покрив, що нарешті з’явився у наших краях надає нові можливості у вивченні фауни, насамперед звірів, виявити яких іншими методами доволі складно. Вивчення слідів на снігу дозволяє уточнити видовий склад, особливості біотопічного розподілу, приблизну чисельність. А ця інформація стане у пригоді при потребі розробки природоохоронних заходів, – йдеться в повідомленні.

Фото Національного природного парку «Дністровський каньйон»

Вибір читачів за тиждень

Відео