Ростислав Фук

На Тернопільщині вже другий тиждень перевищений епідпоріг захворюваності на застуди, грип, COVID-19

Тернопільська область - єдина в Україні, де підвищені показники захворюваності

Збільшення кількості хворих на гострі респіраторно-вірусні інфекції в Україні спостерігається щороку. Застуди, грип та COVID-19 — традиційні захворювання для осінньо-зимового періоду. Наразі перевищення епідемічного порогу зафіксовано лише в Тернопільській області, де захворіло 7 102 людини, більше ніж 4 тисячі з яких — діти. Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України.

Загалом із початку жовтня в Україні захворіли 553 166 українців на ГРВІ — це застуди, грип та COVID-19. З 23 по 29 жовтня зареєстровано 143 996 випадків, із них 78 921 — діти віком до 17 років. 

За останній тиждень до лікарень через ГРВІ потрапили 4 042 людини. Летальних випадків внаслідок грипу не зареєстровано. Щодо COVID-19 лікарі виявили 9 480 випадків захворювання. Коронавірус забрав життя 45 українців, серед яких — одна дитина до 4 років, – йдеться в повідомленні.

До слова, щеплення проти COVID-19 залишаються безоплатними для кожного українця. Зробити його можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник Pfizer – вакцина Comirnaty для дітей).

Вакцину проти грипу корейського або французького виробництва можна купити в аптеці. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості. З початку жовтня щеплення зробили 34 423 людини. Крім того, кожна область отримала безоплатну вакцину для медиків для проведення щеплень проти грипу. 

Читайте також: Тернопільщина - єдина область в Україні, де перевищений епідпоріг захворюваності на ГРВІ

Гепатит А: які симптоми і як вберегтися від хвороби

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео