Євгенія Цебрій

На Тернопільщині вже розпочали роботу 5 підприємств з інших областей (відео)

У області створили близько 200 додаткових робочих місць

87 пропозицій від бізнесу, який готовий переїхати до нашої області, вже надійшло у Тернопільську обласну військову адміністрацію. Зараз ці підприємства перебувають у процесі пошуку приміщень та земельних ділянок. Про це повідомив під час брифінгу голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш. 

З них 34 підприємства вже знайшли локації і перевозять свої потужності, а п’ять уже розпочали діяльність та виготовляють продукцію у нашій області. Це близько 200 робочих місць, які вже створені, - каже він. 

Перевозять підприємства на безкоштовній основі силами “Укрзалізниці” та “Укрпошти”, за потреби залучають субпідрядників. 

Володимир Труш також нагадує, що підприємства, які надали робоче місце для вимушених переселенців, отримають 6 тис. 500 грн допомоги  на оплату їхньої праці.

Як додає голова облради Михайло Головко, влада надає консультації бізнесу, який переїжджає у нашу область і старається максимально допомогти у розміщенні виробництва. Однак з приміщеннями є проблема. 

Зараз залишилося дуже мало вільної площі для складів. Приміщення які раніше пустували, компанії які приїжджають зі сходу та центральної України активно використовують. Ми надалі будемо в цьому допомагати, - говорить він. 

Щодо пошуку роботи можна звертатися у Тернопільський обласний центр зайнятості: 

м. Тернопіль, вул. Текстильна, 1 Б, e-mail: Оcz_tr@dcz.gov.ua, тел.: (0352) 23-49-77.

Фото з відкритих джерел. 

Вибір читачів за тиждень

Відео