Ростислав Фук

Неповнолітній киянин організував у Тернополі «бізнес» з організації виїзду чоловіків призовного віку за кордон

Послуга коштувала 1 тис. євро. Як встановили у поліції, підозрюваним вдалося ошукати 34 людини

Понад 1 млн 200 тисяч гривень привласнила група людей внаслідок організації на Тернопільщині виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Про це повідомили на сторінці Національної поліції України.

Як йдеться в повідомленні, 17-річний хлопець під час воєнних дій переїхав із Києва на Тернопільщину, де зібрав команду з 11 осіб. Вони займалися розробкою, рекламою, адмініструванням відповідного телеграм-каналу, приймали замовлення та готували підроблені довідки. Послуги вартували в середньому 1000 євро.

Але замовники своїх документів для виїзду за кордон так і не дочекалися. Бо підроблені довідки були не про непридатність до служби, а про нібито фігурування у кримінальних провадженнях. Цю інформацію надавали клієнту та вказували, що нічого з цим зробити не можуть. Й оскільки це випадок не гарантійний, тому кошти не повертатимуть, – кажуть правоохоронці.

За час діяльності групі вдалося ошукати 34 людини. Після отримання заяви від одного з чоловіків, Кіберполіція за кілька днів знайшла порушників. Всіх учасників схеми встановили, організатору повідомили про підозру за шахрайство.

Відео: Національна поліція України, фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео