Ростислав Фук

Поліцейські затримали чоловіка, підозрюваного в шахрайстві щодо двох тернополянок (відео)

Поліцейські кажуть, підозрюваний діяв за схемою «ваш родич потрапив у ДТП» і видурив у потерпілих 57 тисяч гривень

Шахрая, який упродовж одного дня ошукав двох пенсіонерок з Тернополя, оперативно розшукали та затримали правоохоронці. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Поліцейські кажуть, підозрюваний діяв за схемою «ваш родич потрапив у ДТП» і видурив у потерпілих 57 тисяч гривень.

До поліцейських надійшло повідомлення від жительки обласного центру про те, що невідомий шляхом обману заволодів грошима її матері у сумі 17 тисяч гривень.

Як встановили правоохоронці, потерпіла – 90-річна жителька Тернополя. До неї на стаціонарний телефон зателефонував незнайомець і представився медичним працівником. Співрозмовник повідомив, що донька жінки потрапила у ДТП та терміново потребує грошей на операцію. Невдовзі додому до пенсіонерки прийшов чоловік, якому вона передала гроші.

Допоки поліцейські працювали на місці події та з’ясовували усі обставини злочину, до них надійшло ще одне повідомлення про схожу шахрайську схему. Від афери потерпіла 86-річна жителька Тернополя. Їй теж на стаціонарний телефон зателефонував незнайомець та шокував новиною, що син пенсіонерки потрапив у аварію. Тернополянка віддала шахраєві 40 тисяч гривень, дві банківських картки та свій мобільний телефон для того, щоб він міг зняти з її рахунків гроші.

Те, що потрапили у шахрайську пастку, потерпілі зрозуміли вже після того, як зв’язалися з рідними.

У ході вжитих оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали чоловіка того ж дня на території Хмельницької області. Причетним до обох шахрайств виявився 51-річний житель Херсонщини. Чоловік вже неодноразово був судимий за майнові злочини, майже 26 років провів у місцях позбавлення волі.

Під час поверхневого огляду поліцейські виявили та вилучили у нього понад 30 тисяч гривень, золоті прикраси, мобільний телефон та банківські картки, які належать одній із потерпілих пенсіонерок.

Фігуранта поліцейські затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілому). Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Поліцейські кажуть, підозрюваний діяв за схемою «ваш родич потрапив у ДТП» і видурив у потерпілих 57 тисяч гривень

Фото, відео Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео