Ростислав Фук

Польські страйкарі почали блокувати рух автобусів на пункті «Медика-Шегині» (оновлено)

Планують пропускати по одному автобусу на дві години, як на в’їзд в Україну, так і на виїзд

Польські страйкарі почали блокувати рух автобусів 20 березня на дорозі перед пропускним пунктом «Медика-Шегині». Вони планують пропускати по одному автобусу на дві години як на в’їзд в Україну, так і на виїзд. Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

Згідно з інформацією від польських прикордонників, обмеження руху автобусів розпочалося близько 11:10.

Планують пропускати по одному автобусу на дві години, як на в’їзд в Україну, так і на виїзд. Про терміни проведення блокування руху даної категорії транспорту наразі невідомо.

Просимо перевізників та громадян врахувати цю інформацію під час планування своїх поїздок, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 23 лютого прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що пункти перетину кордону з Україною вважатимуться «критично важливою інфраструктурою», щоб гарантувати проходження допомоги.

До слова, як повідомив голова податкового комітету Данило Гетманцев, 6,5 млрд грн надходжень від митниці втратить у березні Україна через польську блокаду. За його словами, це півтори повністю забезпечені всім бригади.

Як повідомили згодом у Державній прикордонній службі України, рух усіх категорій транспорту в пункті пропуску «Медика – Шегині» призупиниться.

Орієнтовно до 20:00 20 березння буде повністю призупинено пропуск вантажівок та автобусів. Водночас не пропускатимуть й легкові автомобілі. Однак, для даної категорії транспорту на суміжній стороні є можливість об’їзду мітингувальників. Врахуйте цю інформацію під час планування своїх поїздок, - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Українські аграрії привезли розстріляну сільськогосподарську техніку на кордон з Польщею (фото)

Польські протестувальники зірвали замки з українських фур та висипали зерно

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео