Сотні вірян московського патріархату прийшли хресною ходою до Почаївської лаври

Не обійшлося без конфліктів. Дорогу паломникам блокували противники московського патріархату на Рівненщині

Паломники УПЦ з Волині та Рівненщини дійшли хресною ходою до Почаївської лаври. Про це пише Спілка православних журналістів.

Один зі священників УПЦ розповів, що частина вірян вирушила 27 липня з Волині, ще 12 прочан з Рівненщини почали свій шлях 31 липня. Серед паломників є як діти, так і молоді та літні парафіяни.

Після закінчення хресної ходи віряни помолилися на Почаївській горі за мир в Україні та українських воїнів.

 Цьогоріч частину дороги хрестохідці проїхали на автомобілях, частину – пройшли пішки. Дорогою долучалися і місцеві жителі, – повідомили в єпархії.

Не обійшлося без конфліктів. Дорогу паломникам блокували противники московського патріархату на Рівненщині

Паломники вийшли з Боратина (окраїна Луцька)31 липня. 1 серпня хресну ходу зібрався йти у напрямку Демидівки, проте їх зупинила поліція, яка повідомила, що дороги перекрили противники УПЦ і йти далі небезпечно.

Декілька сотень людей намагалися пройти обхідними дорогами, але скрізь натикалися на патрулі активістів. Влада запропонувала паломникам два варіанти – або повертатися автобусами назад до Луцька, або їхати до Почаєва. Але другий варіант був можливий лише для тих, хто мав із собою документи, що засвідчують особу.

У результаті хресна хода була під загрозою зриву. Частина людей вирішила повертатися різними шляхами додому, частина – продовжила шлях до Почаївської лаври транспортом.

Нагадаємо, влада Хмельниччини 22 липня заборонила  паломницьку ходу великими та малими групами з області до Почаєва. Пояснюють, що такі заходи вживають з метою недопущення провокацій та використання подібних ситуацій ворогом, а також задля збереження життя і здоров'я наших людей.

Така хода була минулого літа. Колони прибічників та парафіян православної церкви московського патріархату рухалися з Хмельниччини до Почаївської лаври. У кількох селах люди завернули їх назад, не обійшлося без конфліктів та виклику поліції.

Фото: СПЖ

Вибір читачів за тиждень

Відео