Орест Сарматський

Спортсменка з Тернопільщини розповіла, чому результат на фініші в Пекіні був для неї приємною несподіванкою

Українська біатлоністка з Тернопільщини поділилася своїми враженням від перебігу спринту на Олімпіаді в Пекіні, де вона посіла 24 місце.

Як сказала Анастасія Меркушина, їй було дуже важко.

- Неймовірно складно просто знаходитися на цій висоті, дихати та спати, а бігати ще важче! Коли ти переходиш певну межу, і все – в очах темніє, ти нічого не можеш зробити. Для того, щоб побачити певні технічні аспекти, вчора на тренуванні я виконала прискорення за Анною Сола. Я зробила за нею лише декілька кроків, і далі все – темнота, нічого не пам’ятаю. Тільки зайшла за лінію і все – погано, - каже Анастасія.

За її словами, вона технічно зробила те, про що думала, на що сподівалася. Ну а результат на фініші все-таки був для неї приємною несподіванкою.

- На останньому колі я не «затекла»…Я думаю, що більшість дівчат хотіли виграти, показати найкращий результат, тому надто швидко почали. Але це приємно, тому що сьогодні я відчула себе Анастасією Меркушиною – тією, яка має бути, а не желе, яке бігало раніше (сміється). А сьогодні дійсно була моя гонка, яку я правильно розклала і правильно пройшла технічно – я задоволена. Єдине, цей промах… Я ще не говорила з тренерами, але знаю, що він був знизу, я набрала забагато повітря, боялась, що не вистачить. Але далі я зрозуміла помилку, швидко зорієнтувалася і почала робити все правильно, - розповіла спортсменка.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео