Віра Олександрович

Тернопільщина: тротуари на дорозі біля села Острів можуть облаштувати вже у 2022 році (документи)

Карта

Гроші на облаштування тротуарів і технічних засобів для регулювання дорожнього руху і освітлення на дорозі біля села Острів і в селищі Велика Березовиця обіцяють знайти у бюджеті краю на 2022 рік.

Причому докластися до реалізації проєкту мусить Великоберезовицька територіальна громада. Про це сьогодні, 29 листопада, повідомила Наталія Марків – депутатка обласної ради. Нагадаємо, її донька Вікторія отримала травми під час ДТП, що сталося на Тернопільщині 2 листопада. Життю дитини більше нічого не загрожує, однак дівчинка досі перебуває у стресі. На думку матері, школярка постраждала на дорозі не лише тому, що за кермом був п’яний водій, а й через те, що там немає нічого, що захищало б пішоходів. Саме тому Наталія Марків почала добиватися встановлення тротуарів і освітлення.

Допис
Допис

У дописі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Маю надію, що гроші на облаштування тротуарів, технічних засобів для регулювання дорожнього руху та освітлення на дорозі Велика Березовиця-Буцнів-Хатки-Мишковичі у 2022 році будуть виділені, а забезпечення безпеки проживання людей у Великоберезовицькій громаді завжди буде на особливому контролі її керівництва!».

Звернення1
Звернення1

Звернення2
Звернення2

Зауважимо, свою заяву з цього приводу жінка зробила на сесії обласної ради ще 10 листопада. Тепер вона оприлюднила на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» відповіді, які отримала від керівництва обласних рад і адміністрації, а також очільника Великоберезовицької громади.

Відповідь1
Відповідь1

Як видно із відповіді заступника голови ОДА Ігоря Гайдука, в обласній держадміністрації цілком готові передбачити частину суми в казні Тернопілля, але – за умови співфінансування із громадою.

Відповідь2
Відповідь2

В обласній раді обмежилися тим, що передали прохання жінки в апарат ОДА. Мовляв, це вони мають знайти кошти при плануванні бюджету на 2022 р.

Відповідь3
Відповідь3

Голова Великоберезовицької громади Андрій Галайко, у свою чергу, запевнив, що вони цьогоріч зверталися до управління капітального будівництва ОДА із проханням про облаштування освітлення і тротуарів у селі Острів та селищі Велика Березовиця. Поки що схвальної відповіді не отримали, але готові до співфінансування проєкту.

Фото із відкритих джерел і зі сторінки Наталія Марків

Вибір читачів за тиждень

Відео