Ростислав Фук

Тернопільські рятувальники відпрацювали алгоритм дій під час ДТП (фото)

Рятувальники вправлялись у наданні долікарської допомоги постраждалим та перевіряли можливості техніки й обладнання

Тернопільські рятувальники брали участь в тренуваннях з підвищення рівня професійної підготовки до реагування на ліквідації наслідків ДТП «Rescue Days Ukraine 2022», що відбулись на Рівненщині 16-17 вересня. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС Тернопільської області.

19 вересня, з метою узагальнення та поширення отриманих знань, учасники тренувань провели навчальне заняття зі своїми колегами – співробітниками оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Тернопільській області.

Як відомо, основними завданнями співробітників Служби порятунку під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди є запобігання виникнення пожеж та швидка евакуація потерпілих із пошкоджених автомобілів. Тож закономірно, що під час учбових вправ, які довелось виконувати рятувальникам під час сьогоднішнього навчального заняття, були відпрацьовані відповідні професійні протоколи. Співробітники ОКЦ вдосконалювали практичні вміння та вже набуті навики з ліквідації ДТП, вправлялись в наданні долікарської допомоги постраждалим та перевіряли можливості техніки й обладнання, – йдеться в повідомленні.

Учасники заходу мали змогу вкотре практично відпрацювати алгоритм дій під час ліквідації наслідків умовної аварії в умовах, максимально наближених до реальних із застосуванням досвіду, набутого на базі тренувального полігону ДСНС Рівненщини.

Нагадаємо, рятувальники долучалися до ліквідації ДТП, яка сталася 18 вересня.  Вони врятували та передали медикам п’ятьох потерпілих, одна людина, на жаль, загинула.

До слова, у Тернополі відкрили кімнату пожежної безпеки, у яку можуть приходити всі охочі тернополяни з дітьми за попередньою реєстрацією.

Фото: ДСНС

Вибір читачів за тиждень

Відео