Дарія Шевченко

Тернопільський історик вранці волонтерить, а після обіду готує до ЗНО школярів

Координаційний штаб підтримки оборони України об’єднав сотні людей різних професій

Історик Сергій Чуйко з Тернополя у вільний від роботи час допомагає українським військовим. Він - бувалий волонтер, адже від початку війни на Донбасі, з 2014-го, трудився у Логістичному центрі допомоги бійцям АТО, зараз же також не залишається осторонь війни в Україні та допомагає у Координаційному штабі.

Чоловік зранку в штабі фасує продуктові набори, а після обіду готує школярів до ЗНО. 

Кожен повинен долучатися до нашої спільної перемоги. Разом із сотнями волонтерів ми хочемо підтримати людей, які під обстрілами. Мешканці областей, де тривають бойові дії, не мають найнеобхіднішого, тому ці продукти - порятунок. У Тернополі відносно спокійно, але ми серцем - із жителями Маріуполя, Гостомеля, Бучі, Чернігова, Харкова, - розповідає Сергій. 

Сергій Чуйко каже, що різниця між московитами та українцями полягає в тому, що українці ніколи не були рабами, на відміну від московії.

Як історик зазначу, що ця війна почалася не в лютому і навіть не вісім років тому, а в 1240-ому році, коли засновник Золотої Орди хан Батий пішов завойовувати Київ. Спершу це була Золота Орда, потім «вивіска» змінювалася: московське царство, російська імперія, радянський союз, а тепер - раша. Але суть від того не змінюється. Це все одно - Золота Орда. Московити не волелюбний народ, а з рабським менталітетом. Поклонялися хану Золотої Орди, потім - московському царю, згодом - сталіну, леніну, путіну. Українці - не такі. Ми ніколи не були одним народом з росіянами. Українці - це вільні козаки, Запорізька Січ, нащадки патріотів ОУН-УПА. Ми відважно виходимо на Майдани, захищаємо рідну землю, - каже історик.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео