Тетяна Бакай

Тернопільський шеф-кухар вирушає готувати їжу для евакуйованих на Херсонщині

Потрібна допомога на придбання необхідного обладнання і продуктів

Готувати їжу для евакуйованого населення на Херсонщині планує тернопільський шеф-кухар Микита Грицков. Вже найближчими днями він збирається туди вирушити із командою охочих. Там вони разом із волонтерами з Дніпра готуватимуть страви для людей, які змушені були покинути свої домівки через підтоплення.  

У планах готувати упродовж тижня для близько 350 людей, а це мінімум 2 тис. 450 порцій. Для того, щоб вирушити в дорогу та закупити усе необхідне, Микита відкрив збір коштів. Потрібно 60 тис. грн. 

Це мій перший збір і вірю, що ми якомога швидше його закриємо, та разом з командою вирушимо в Херсонську область, - розповів Терену Микита Грицков.

Через підтоплення сотні людей змушені були покинути свої домівки

Найбільш потрібна польова кухня, оскільки вона є пересувною  та дає змогу приготувати їжу одразу для понад сотні людей. 

Сказати точно, скільки я там буду, важко, але мінімум це 7 днів. Бажання допомагати велике і я залишуся там на стільки, на скільки це буде можливим, - зазначає шеф-кухар.

Крім польової кухні ще потрібне м’ясо та олія. Інші продукти вже вдалося зібрати. Микита Грицков зазначає, що долучитися до допомоги може кожен, адже навіть мінімальний донат - це вже крок до Перемоги. 

Нагадаємо, у ніч на 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Із підтоплених територій терміново евакуювали людей. 

Підтримайте ініціативу:

https://send.monobank.ua/jar/8vBJPqq2A3

Номер картки банки:

5375 4112 0666 6823

Фото надане Микитою Грицковим і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео