Оксана Бучко

Тернополянам провели віртуальну екскурсію у кризову кімнату для жертв домашнього насильства (фото)

krizova-kimnata-ternopil-19_10-26

Кризову кімнату для жертв домашнього насильства відкрили у Тернополі. Там можна знайти тимчасовий притулок у випадку складних сімейних ситуацій. Щоб потрапити туди, жертвам слід звертатись у поліцію або в соціальні служби.

Кризову кімнату відкрили в межах проєкту «Трамплін до рівності» за реалізації Тернопільською міською радою спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA), БФ «Українська фундація громадського здоров’я» за фінансової підтримки Уряду Швеції та за сприяння Офісу Віцепрем’єрки з питань євроінтеграції та євроатлантичної інтеграції.

Про це йшлось під час брифінгу-презентації Кризової кімнати для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

- Важливо, що цей сервіс – частина міжгалузевої співпраці, щоб вирішити складне питання, - зазначив представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Хайме Надаль. -  Це надасть можливість після звернення в поліцію опинитись в безпеці та проконсультуватись із соціальними працівниками, які стоять на фронті даної проблеми. Ми вдячні владі за таку ініціативу.

krizova-kimnata-ternopil-19_10-34
krizova-kimnata-ternopil-19_10-34

Проєкт вмістив три складові: реконструкцію приміщення, забезпечення його оснащенням, тренінг персоналу, додає Хайме Надаль.

krizova-kimnata-ternopil-19_10-27
krizova-kimnata-ternopil-19_10-27

Нагадаємо, що подібний проект роками діє в області - центр соціально-психологічної допомоги «Родина». За словами керівниці закладу, психологині Олени Нагірної, з початком пандемії кількість звернень щодо фізичного насильства зросла на 20 %. Протягом року цифра клієнток у центрі сягає до 50-ти осіб. Керівниця центру відзначає, що переважно ті жінки, які звертаються за допомогою, є у жахливому стані. Це свідчить про те, що легкі форми насильства замовчують, психологічне насильство не вважають насильством взагалі, також не розуміють наслідків такої поведінки у сім’ї для дітей.

krizova-kimnata-ternopil-19_10-36
krizova-kimnata-ternopil-19_10-36

Перебуватимуть у кризовій кімнаті міста протягом 10-20 днів. Це закритий об’єкт, то ж адреси не розголошують. При потребі продовжити проживання у такому закладі, будуть звертатись в центр «Родина».

krizova-kimnata-ternopil-19_10-17
krizova-kimnata-ternopil-19_10-17

krizova-kimnata-ternopil-19_10-9
krizova-kimnata-ternopil-19_10-9

Фото міськради

Вибір читачів за тиждень

Відео