Оксана Бучко

Тернополянка стрибала з 2365-метрового Олімпосу (фото, відео)

DCIM100GOPROG0028001.JPG

Небо з висоти пташиного польоту вдалось побачити тернополянці Ірині Скоробогатій. Вона піднялась на гору Тахтали й з висоти 2365 м спустилась на параглайді.

- Ви закохувалися з першого погляду? З першого знайомства дотику? Моя така любов – небо!!! І небо з висоти пташиного польоту - найнезвичайніше, найнеймовірніше видовище, яке бачили мої очі. Цього разу я піднялася на гору Тахтали, щоб спуститися на землю уже небом на параглайді.

Дістатися на вершину г.Тахтали (інша назва Олімпос) можна, приєднавшись до інших туристів у кабінці канатної дороги. Вигляд однієї сторони вагонетки виходить на море, берегову лінію, іншої - на гори.

- І яку б сторону ви не обрали, прикладіть екран телефону впритул до скла і зробіть кілька фото, - продовжує Ірина. - А ще, деякі стіни тут скляні, і поглянувши додолу, побачите під собою прірву з гострим камінням у десятки метрів…. Страшно? Кабінка з вами буде плисти над горами, деревами хв 15, часто сильно похитуючись. А на горі ви потрапите на обладнаний майданчик, де вас одягнуть у крутий льотний комбінезон, шолом, рукавиці, прикріплять до інструктора спеціальними пасками, підведуть до краю гори, ви почнете бігти й стрибнете… з висоти 2365 м!

DCIM100GOPROG0058039.JPG
DCIM100GOPROG0058039.JPG

Емоцій додали буквальні доторки до хмар.

- Я летіла біля гір, відчувши їхню велич; над лісами, наповнившись ароматами дерев; вітер мене гойдав своїми невидимими руками…, а потім ми зупинились, зависли у повітрі і я дивилася на безкрає море з висоти 500 м, - додає Ірина. - Так і ви можете втілити в життя мрію тих, які жили до вас. Скільки тисячоліть люди мріяли літати, скільки відчайдухів та винахідників загинули, намагаючись піднятись над землею. А ми зараз це можемо зробити так легко. Політ триває хв 40, за вашим бажанням інструктор виконає кілька фігур екстремального пілотажу параглайдингу і задокументує ваші подвиги на камеру. На землі вас зустріне команда професіоналів і допоможе м’яко приземлитися. А ще, поруч із місцем приземлення є чудовий пляж: можна лежати на теплій гальці, слухати шум моря і споглядати, як кружляють у повітрі параглайди.

Готуватись тернополянка радить так: тренувати своє тіло, вестибулярний апарат, слідкувати за здоров’ям. Замовляти політ на параглайді треба за дні. Подбати також слід про спортивне взуття, темні окуляри (бо ви ж будете наближатися до сонця).

Фото Ірини Скоробогатої

Вибір читачів за тиждень

Відео