Ростислав Фук

Тернополянка здобула «срібло» на Всесвітніх іграх Спеціальної Олімпіади (фото)

Special Olympics World Games є найбільшою інклюзивною спортивною подією у світі

Тернополянка Єлизавета Ільєнко здобула «срібло» на Всесвітніх іграх Спеціальної Олімпіади для людей з порушенням інтелектуального розвитку. Про це повідомили на сайті міської ради.

Змагання Special Olympics World Games Berlin 2023 для людей з порушенням інтелектуального розвитку проводили з 17 по 25 червня в Берліні. Ці змагання проводяться раз на чотири роки і прирівнюються до Олімпійських ігор для осіб з інтелектуальними порушеннями. Special Olympics World Games є найбільшою інклюзивною спортивною подією у світі.

Special Olympics World Games є найбільшою інклюзивною спортивною подією у світі

Цього року в змаганнях взяли участь близько 7000 спортсменів із 190 країн світу. У складі збірної команди Спеціальної Олімпіади від України була тернополянка Єлизавета Ільєнко. Спортсменка брала участь у змаганнях із легкої атлетики, стрибках у довжину та бігу на 400 м. Срібну медаль тернополянка виборола у стрибках в довжину.  

Єлизавета Ільєнко тренується під керівництвом Віктора Ворка та є членкинею Національної Збірної команди України з легкої атлетики серед людей з інвалідністю.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео