Тернополяни мають знати про безкоштовні послуги після проведення медичної реформи

false

З 1 січня 2018 року кожен тернополянин зможе отримувати первинну допомогу безкоштовно в обраного ним сімейного лікаря, про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я, передає zaxid.net.

Так пацієнт може обрати свого сімейного лікаря та укласти з ним декларацію і таким чином зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я E-Health.

- З цього часу уся медична інформація буде зберігатися в електронній медичній картці. Це дозволить лікарю бачити повну картину та історію хвороби та не губити інформацію, – йдеться у повідомленні.

Також, усі пацієнти зможуть укладати декларацію з сімейним лікарем у будь-який час, навіть під час першого візиту, коли знадобиться медична допомога.

Базові аналізи в амбулаторії сімейного лікаря будуть безкоштовними.

Якщо сімейний лікар буде вимагати додаткові кошти під час лікування, пацієнт зможе звернутися зі скаргою до Національної служби здоров’я, а також замінити лікаря.

Також із початку 2018 року буде розширений перелік ліків, вартість яких за рецептом від сімейного лікаря відшкодовується державою повністю або частково за програмою «Доступні ліки».

Вибір читачів за тиждень

Відео