Тамара Коблик

У подружжя з Тернопільщини на подвір'ї знайшли понад тонну тютюну загальною вартістю 300 тисяч гривень (фото)

Порушникам загрожує до семи років позбавлення волі та штраф в розмірі понад 50 тисяч гривень

Незаконне виробництво та збут тютюну припинили співробітники поліції спільно з оперативниками СБУ у Чортківському районі. Під час обушків у фігурантів вилучили понад тонну сировини загальною вартістю 300 тисяч гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Підпільний бізнес організувало подружжя – мешканці Мельнице-Подільської селищної громади. Вони займалися вирощуванням тютюну. Сировину висушували, подрібнювали та продавали. Через інтернет налагодили канал збуту підакцизної продукції.

Слідчі слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками Чортківського районного відділу поліції та оперативниками Чортківського районного відділу УСБУ в області задокументували протиправну діяльність ділків.

Під час обшуків поліціянти виявили та вилучили понад тонну тютюну, станок для подрібнення сировини, приладдя для виготовлення готової продукції.

Слідчі проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання та збут указаних товарів з використанням незаконно виготовлених, одержаних та підроблених марок акцизного податку) та ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Порушникам загрожує до семи років позбавлення волі та штраф в розмірі понад 50 тисяч гривень.

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео