У селах Байковецької громади відбулися скорботні заходи (фоторепортаж)

1

У селах Байковецької громади відбулися скорботні заходи на спомин про сотні людей, які під час Революції Гідності пожертвували своє життя та стали легендою.

Заходи були різними за формою, але єдині за суттю: ми не маємо права втрачати те, за що віддали життя наші батьки, наші брати і сестри. У Дубівцях, зокрема, переглянули документальний фільм про ті трагічні події. У Стегниківцях під час вечора пам’яті усі присутні молилися разом з місцевим священиком о. Мирославом за душі невинно убитих. У Гаях-Шевченківських перед вечором-реквіємом біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні відбулась Панахида.

2
2

Панахида за героями пройшла також і в церкві Архистратига Михаїла, що в селі Курники. Опісля усі присутні здійснили поминальну ходу до символічної могили Українським січовим стрільцям. А завершив ця скорботну ходу пам’яті, від села до села, вечір-реквієм у Будинку культури села Байківці, повідомили на сайті Байковецької громади.

3
3

 До всіх присутніх також звернувся сільський голова Анатолій Кулик.

Нам зараз тут, у тилу, добре. Ми у теплі, ми ситі. І тому ми часто забуваємо, що зараз на Сході наші захисники під кулями, що вони про тепло і їжу думають лише у хвилини, коли стихають гармати, - розповів Анатолій Кулик. - Але вони не відступають, бо пам’ятають, що за їхніми спинами їхні сім’ї, їхні діти, за їхніми спинами ми. А згадаймо лютий 2014-го, молоді, ще зовсім юні хлопці та дівчата дивилися у вічі смерті і не відвернули свого погляду. Це вони надихнули нас, дорослих, стати поряд з ними на барикади і боротися.

4
4

Фото з сайту Байковецької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео