Ростислав Фук

У Тернополі об'єднають три лікарні

Заклади продовжують працювати у звичному режимі та надавати медичні послуги у повному обсязі, зазначають медики

лікар

Дві кластерні лікарні функціонуватимуть у Тернополі. Одне об’єднання вже триває. Зокрема, «Міська комунальна лікарня №3» та «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр» приєднуються до комунального некомерційного підприємства «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги». Про це повідомили на сайті міської ради.

Як зазначає начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Василь Даньчак, ці заклади продовжують працювати у звичному режимі та надавати медичні послуги у повному обсязі. Після завершення процесу об’єднання буде одна кластерна лікарня швидкої допомоги, що надаватиме медичну допомогу за щонайменше 20-ма напрямками медичного обслуговування. Усі робочі місця будуть збережені. Пацієнтам надаватимуть якісну медичну допомогу, а для медичних працівників – розвиток та можливість вдосконалення.

У результаті реорганізації у лікарні швидкої допомоги розробили структуру, згідно з якою буде одне хірургічне й одне травматологічне відділення. На базі лікарні №3 заплановано відкриття нових відділень, зокрема, кардіологічного, ендокринологічне та офтальмологічне. Там залишається стаціонарне відділення для реабілітації жителів Тернопільської громади. Окрім того, на базі цього закладу функціонувати ще одне відділення реабілітації для захисників. Працюватиме лише одна лабораторія, куди доставлятимуть біологічний матеріал для обстеження з пунктів забору.

Кластеризація лікувальних закладів – це світова практика. Коли пацієнт звертається у лікувальну установу та має можливість отримати консультацію чи допомогу усіх фахівців, – додає директор міської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.

До слова, з метою реалізації концепції розвитку галузі охорони здоров’я на території Тернопільської громади, на засіданні сесії міської ради депутати прийняли рішення про реорганізацію двох медичних комунальних некомерційних підприємств міста.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео