Ростислав Фук

У Тернополі взялися за валютників: склали 8 протоколів (відео)

Превентивні рейди на території міста та області триватимуть й надалі

Профілактичне відпрацювання провели в Тернополі 2 серпня правоохоронці. Мета таких заходів - забезпечення правопорядку та безпеки громадян, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Правоохоронці спрямували свої зусилля передусім на профілактику скоєння порушень адміністративного законодавства, зокрема звернули увагу на припинення незаконних валютних операцій.

За результатами таких перевірок поліцейські виявили чотирьох жителів Тернопільської громади, які пропонували перехожим іноземну валюту на обмін. На них, а також на громадян, які міняли у них гроші, склали 8 протоколів згідно зі статтею 162 КУпАП (Порушення правил про валютні операції). Вилучили працівники поліції і грошові кошти, отримані за рахунок таких незаконних дій.

Незаконний обмін валюти або так звані «валютчики» – це ще одне проблема, з якою до мене звернулися мешканці міста. Продаж іноземної валюти з рук – адміністративно каране правопорушення. При цьому відповідальність несе як особа, яка здійснює такі операції, так і той, хто купує валюту. Тому я ініціював відпрацювання, на яких поліцейські виявляли людей, котрі здійснювали незаконні валютні операції, – каже тимчасовий виконувач обов'язків начальника Нацполіції області Сергій Зюбаненко.

Превентивні рейди на території міста та області триватимуть й надалі.

Фото з відкритих джерел, відео Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео