Ростислав Фук

Українцям продовжили можливість перетинання кордону за внутрішніми паспортами

Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини

закордонний паспорт

Зважаючи на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, громадянам України продовжили можливість перетинання кордону за внутрішніми паспортами. Про це розповіли на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Саме через гуманітарні обставини та за раніше досягнутими домовленостями з суміжними країнами співробітники прикордонного відомства здійснюватимуть пропуск громадян України, в тому числі і за внутрішнім паспортним документом. Це стосується всіх громадян, не залежно від областей, з яких вони прямують, – йдеться в повідомленні.

Також зазначили, що виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України).

В окремих випадках під час перебування за кордоном може виникнути гостра необхідність наявності закордонного паспорта, що визначено законодавствами країн, де наші краяни планують перебувати, або під час поїздок між різними країнами, – кажуть в адміністрації.

Проте, Державна прикордонна служба України радить громадянам України враховувати різні ситуації та за можливості оформити закордонний паспорт ще до перетину кордону.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео