Ростислав Фук

В Україні високий рівень ракетної загрози

Ворожі ракетоносії можуть запустити відразу до 20 «Калібрів»

Станом на 10:00 29 травня в Чорному морі перебувають три ворожих ракетоносії - два надводних і один підводний. Про це повідомили у пресслужбі Оперативного командування «Південь».

Як ідеться в повідомленні, ракетоносії можуть запустити відразу до 20 «Калібрів». Рівень ракетної загрози надзвичайно високий.

Стежимо за обстанковою, не панікуємо, реагуємо адекватно і оперативно. Ворог продовжує тиск, в нас міцнішає спротив, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, уночі 29 травня російські війська вдарили по об'єктах Хмельниччини. Один з них – військовий. Одна з ракет долетіла і до Львівської області, повідомив голова обласної військової адміністрації Максим Козицький. Захисникам вдалося збити її над Золочівським районом.

Як писав Терен, 29 травня росіяни атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами. Ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Каспійського моря. З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Усього – 35 ударних дронів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео