Тамара Коблик

Вертепи Тернопільщини: користувачі соцмереж діляться фотографіями (фото, відео)

Частину коштів чимало вертепів віддають на допомогу армії

Різдвяні свята – час коляди і вертепів. Цього року це дійство можна побачити у багатьох містах і селах Тернопільщини. Переважно вертепи ставлять школярі. Діти в образах янгола, чорта, смерті, трьох царів та інших персонажів ходять від хати до хати. За віншування та коляду отримують гроші. До речі, частину коштів чимало вертепів віддають на допомогу армії. 

Нагадаємо, сьогодні, 27 грудня, можна переглянути Пластовий вертеп. Усіх охочих запрошують у Станицю Тернопіль на вул. Федьковича, 11, початок о 17.30.

Терен зібрав підбірку фото та відео вертепів Тернопільщини, які поширюють користувачі соцмереж. 

Вертеп від учнів ліцею № 1 у Копичинцях, 8-Б клас.  50% зібраних коштів діти передадуть на допомогу ЗСУ.

Фото Романа Василика

 

Різдвяний вертеп 2023 у селі Івачів Долішній Тернопільського району.

Фото Ольги Беркети

Вертеп у селі Оліїв Зборівської громади.

Фото і відео Григорія Єдноровича 

Завітав вертеп і у Головне управління Нацполіції в Тернопільській області. Світлинами на своїй фейсбук-сторінці поділився очільник поліції області Сергій Зюбаненко. 

Під час свят, коли люди відпочивають, поліція посилено несе службу, дбаючи про безпеку громадян, тому в правоохоронців немає часу для святкувань. Юні наші друзі Бережанські шерифи поділилися з нами різдвяним настроєм. Дякую за коляду, за віншування і за те, що святковим настроєм розбавили наші поліцейські будні. Дякую за те, що поставили перед собою таку благородну мету - передати заколядовані кошти для потреб сил оборони, - написав він. 

Вертеп у селі Озерна збирав гроші на ЗСУ. За перші дні різдвяних свят вдалося зібрати 7051.38 грн та 200 доларів. Ще 11 800 грн зібрала молодь, яка ходила колядувати, 

Фото Maryana Bezzubka

У стіни Тернопільської обласної державної адміністрації завітав вертеп з села Велика Лука.

Фото та відео з соціальної мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео