Високі чи низькі?

На правах реклами

Взуття такого типу умовно можна розділити на дві великі групи —  високі та низькі.  Перший варіант взуття підходить наступним користувачам:

  • Туристам-початківцям,  які планують короткочасні походи -  у цьому випадку черевики чудово захищають від бруду,  вологи та снігу.  Окрім того,  високе трекінгове взуття краще стабілізуватиме стопу.

  • Досвідченим подорожувальникам,  які вирушають в дорогу в складних погодних умовах. Даний формат дуже добре себе зарекомендував на кам'янистих рельєфах. 

Низьке трекінгове взуття,  яке пропонується,  в тому числі і на https://answear.ua/m/mammut,  добре підходить для більш-менш досвідчених людей,  яким потрібне взуття для теплих місяців.  Воно рекомендовано для використання під час перехідних сезонів -  у такому випадку їх можна доповнювати гетрами.

Знайти снігоходи Чоловічі на answear.ua  у великому асортименті зможе кожен, хто цінує якість, зручність та добротність.

Яким має бути взуття для гір:  основні вимоги

В першу  чергу,  ці елементи гардеробу мають відповідати санітарним нормам,  а виробництво таких товарів  передбачає застосування натуральних матеріалів та якісної фірмової фурнітури. Особливо це помітно на прикладі продукції https://answear.ua/m/cmp  від відомого італійського бренду. Зазвичай  якісне взуття  відповідає наступним характеристикам:

  • Особливості матеріалу.  Найкращий варіант -  — це легкі черевики або кросівки з нубуку.  Даний матеріал досить м'який,  і тому не допускає натирання або промокання ніг.  Окрім того,  його можна обробляти спеціальними засобами проти вологи та бруду.  Для походів восени або  в теплу зиму можна вибирати взуття із синтетики,  яка доповнюється текстилем.

  • Мембрана.  Цей елемент забезпечує гарний захист від вітру та не допускає проникнення всередину води.  Також наявність мембрани не передбачає перегріву,  а тому ноги завжди перебуватимуть у комфортних умовах.

  • Кількість швів.  Бажано,  щоб трекові черевики чи кросівки мали їх мінімальну кількість.  У такому випадку взуття не буде натирати шкіру ніг,  а вірогідність попадання вологи буде  невеликою.

  • Підошва та протектор.  Оптимальний варіант -гумовий.  Подібна сировина добре переносить різкі перепади температур і залишається еластичною за будь-яких умов.  Оснащення протекторами забезпечує гарне зчеплення з поверхнею грунта,  знижуючи вірогідність травмонебезпечних ситуацій.

  • Утеплювач.  Занадто товстий шар буде сковувати рухи та заважати стабільності під час ходи.  Найкращим варіантом є моделі,  які мають тонке прошарування у вигляді мембрани та флісу або натуральної шерсті.

Вибираючи розмір взуття,  потрібно забезпечити максимальну точність.  Інакше воно буде тиснути на пальці чи п'яту,  або натирати шкіру стоп. Устілка обов'язково повинна бути знімною -  щоб можна було її випрати,  висушити,  а за необхідності — замінити іншою. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео