Тамара Коблик

Військовий з собакою їхав у тамбурі: розгортається черговий скандал з «Укрзалізницею»

Одна з пасажирок надала розголосу події, яка, пише вона, розбила їй серце. На ситуацію вже відреагувала «Укрзалізниця»

У поїзді «Укрзалізниці» військовий Національної гвардії їхав у тамбурі вагона, оскільки разом з ним був великий службовий собака. На тлі цього одна з пасажирок обурилася. У компанії ж пояснили, що нині діють застарілі правила перевезення тварин, й пообіцяли оновити їх. Про це розповіла пасажирка того ж вагона Дарія Бронська.

За її словами, військовий пояснив їй, що йому не дозволили пройти далі у вагон через собаку, тому вони понад 2,5 години їхали в тамбурі.

Спитали потім якогось робітника, чому так. Він сказав, що собака в холці вище ніж 45 см не може просто так їхати — мають викупити все купе чи щось таке. Я їхала в новій електричці, де місця валом. Невже не знайдеться якогось кутка, місця хоча б біля полиці для валіз?! — наголосила жінка.

Пасажирка зазначила, що собака «зовсім не агресивний, а навіть приязний». Жінка закликала «Укрзалізницю» переглянути правила щодо перевезення тварин.

Водночас керівник пресслужби Нацгвардії Руслан Музичук пояснив у коментарі hromadske, що формування має свій спеціальний транспорт: спецвагони та автомобілі, призначені для перевезення собак. За його словами, ці засоби використовують для того, щоб, зокрема, уникати таких ситуацій, яка сталася у вагоні «Укрзалізниці».

Як стало відомо Музичуку, цей випадок — збіг обставин, і військовий сам сказав провіднику, що їхатиме в тамбурі, оскільки діють правила, які не дозволяють заводити службових собак «у такі місця».

Тож у пресслужбі Нацгвардії вважають, що питання правил перевезення тварин у поїздах — радше цивільне, ніж військове.

Реакція «Укрзалізниці»

Речник Укрзалізниці Олександр Шевченко прокоментував ситуацію на своїй фейсбук-сторінці:

У Нацгвардії прокоментували інцидент з собакою у тамбурі

Службовий пес Нацгвардії Ермі "розповів" в інстаграмі деталі своєї поїздки в тамбурі.

Я, як великий службовий і добрий пес (хоча добрий лише до тих, хто не порушує закон, коли я патрулюю), спокійно подорожував під наглядом супровідника — мого кінолога, — «написав» лабрадор Ермі.

До Києва він їхав у викупленому купе, як те передбачено правилами. А вже з Києва найближчим потягом, щоб дістатися Чернігова, була саме електричка Інтерсіті. 

Службовий пес Нацгвардії Ермі

Службовий пес Нацгвардії Ермі

Кінолог не хотів чекати наступного рейсу, який був запланований на пізню ніч, аби їхати з твариною саме в купе, тому обрав поїздку у тамбурі.

Ермі «каже», що для нього зробили виняток і щоб всім іншим пасажирам також було комфортно, він поїхав у тамбурі, де міг перебувати без намордника, що надважливо, адже дорога зайняла дві години.

Фото з інстаграм-сторінки Дарії Бронської

Вибір читачів за тиждень

Відео