Як правильно вибрати живу рибу: корисні поради

На правах реклами

Риба — це дуже важливий продукт харчування. Але щоб від споживання ви отримали лише користь, необхідно купувати дійсно свіжий товар.

Де законно купувати живу рибу?

Дуже важливо купувати такий продукт у законних місцях торгівлі:

  • в супермаркетах;
  • на ринках чи торговельних майданчиках;
  • на ярмарках.

Звісно, корисною буде лише якісна й свіжа жива риба. Саме такий товар пропонує інтернет-магазин novus.online. Замовлення буде оперативно доставлене по Києву та в передмістя. Якщо вартість перевищує 1000 грн, то доставка буде безкоштовною. Замовлення живої риби за розумною ціною дозволить насоложуватися смаками, навіть не виходячи з дому.

Товар високої якості можна придбати також на ринках чи торговельних майданчиках, де державна лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи гарантує безпечність та якість. Якщо рибна продукція продається на ярмарках, то повинні дотримуватися вимоги законів України щодо безпечності та якості харчових продуктів.

У будь-якому місці реалізації терміни та умови зберігання живої риби мають відповідати всім вимогам. Навесні та влітку реалізувати такий товар необхідно за 24 години, восени та взимку — за 48 годин. Кожна партія продукції, що надходить у точку продажу, має отримати супровідні документи.

На що звернути увагу під час вибору живої риби?

Передусім подивіться на очі. В зіпсованого товару вони зовсім сухі, каламутні або провалюються всередину. У дійсно свіжого в очах «стоїть вода».

Зябра також будуть надійним показником. Вони повинні мати яскраво-червоний або яскраво-рожевий колір. Якщо зябра забарвлені в сірий, жовтуватий, чорний або темно-червоний колір, то це ознака неякісного товару.

У свіжої риби луска має бути вологою, шкіра — без пошкоджень та не здаватися блідою. Також гарним показником стане прозорий слиз на шкірі.

Запаху у свіжої риби майже немає. Морська трохи пахне морем, а річкова — річкою. Ви не повинні відчувати запах риб’ячого жиру, якийсь кислий, неприємний або тухлий сморід.

Якщо бажаєте придбати рибу, що плаває в акваріумі супермаркету, то вибирайте рухливих, а не млявих екземплярів. Від якості та свіжості залежить ваше здоров’я, тож неодмінно скористайтеся порадами з вибору та замовляйте високоякісну продукцію на novus.online.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео