Орест Сарматський

Як збирати по два врожаї броколі на рік: поради від фермерки (Агроновини)

1101 (Copy)

Два врожаї капусти броколі на рік збирає фермерка з села Великі Копані (Херсонська область) Любов Рискулова.

Робити це дозволяють теплий клімат півдня України та дотримання технології вирощування.

Вперше броколі фермерка висаджує ще наприкінці лютого. Перед тим, як ділянка під капусту буде зорана, на неї вносять добриво – гній, курячий послід чи фосфогіпс. Садять броколі під плівку, також від заморозків захищають рослини агроволокном.

На ділянці, де Любов Рискулова вирощує капусту, обладнане крапельне зрошування. Через нього також вносяться добрива. Для підживлення використовують комплексні добрива, що містять фосфор, магній, азот, макро- і мікроелементи, а також кальцій.

За місяць броколі підживлюють та прополюють. Плівку з насаджень знімають вже у квітні, коли температура стає достатньо високою. Перший врожай броколі фермерка збирає на прикінці квітня або на початку травня. Після цього на ділянку висаджують нову капусту, яку зберуть вже влітку.

Також з одного поля можна отримувати по два врожаї різних культур. Наприклад, так роблять власники сімейної ферми, брати Сергій та Андрій Павлюки з Рожища (Волинська область), пише AgroTimes. Щороку вони вирощують на полі ранню картоплю, а після її збору, в липні, садять цвітну та пекінську капусту. Збирають урожай капусти фермери у жовтні.

Джерело: seeds.org.ua

 

В Україні середня вартість часнику перевищила 100 грн/кг

1102 (Copy)
1102 (Copy)

За місяць середня вартість часнику зросла до позначки 102,9 грн/кг, що на 10% більше проти цього ж показника на 1 листопада.

Якщо ж порівнювати з аналогічною датою минулого року, то часник подорожчав на 25,4 грн/кг або на 32%. Про це повідомляє Kurkul.com.

Згідно з даними Мінфін, найвища ціна часнику в цьому році була зафіксована у липні на рівні 109,9 грн/кг. Тому з такою динамікою вартість овоча вже наступного місяця може перевершити цей показник. Наразі ціни на часник в найбільших мережевих супермаркетах становлять:

* Ашан — 89,9 грн/кг;

* Новус — 92,99 грн/кг;

* Мегамаркет — 149,9 грн/кг;

* Варус — 78,9 грн/кг.

Щодо цін на ринках, то вони значно нижчі. Так на львівському ринку «Шувар» вартість овоча тримається на рівні — 60 грн/кг, на київському ринку «Столичний» — 90 грн/кг, на одеському ринку «Початок» гуртова ціна становить — 70-85 грн/кг.

Джерело: kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео