Олена Чепіль

Ялинка повертається: у Тернополі припинили розбирати новорічне дерево (фото)

Ялинку почали розбирати 9 січня. Вже встигли зняти прикраси, однак згодом рішення змінили. Доки ще стоятиме святкове дерево, дізнавалися журналісти Терену

Новорічну ялинку на Театральному майдані у Тернополі наразі вирішили не демонтовувати. Таке рішення прийняли через численні звернення громадян, які просили на довше залишити символ зимових свят. Про це повідомив Терену начальник міського управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський. 

Люди почали масово телефонувати до нас та приходити з проханнями, аби залишили ялинку. Якщо тернополяни цього так хочуть, то ми й вирішили її ще на трішки залишити, - каже він. 

Нагадаємо, розбирати головну ялинку міста розпочали 9 січня, що викликало чимало обурень тернополян у соцмережах: люди просили не забирати новорічну красуню так швидко. За словами директора КП «Тернопільміськсвітло» Олега Лехіцького, вже встигли зняти іграшки та частину ілюмінації. Проте вже 10 січня гірлянди повернули назад.

Іграшки назад вже не вішатимемо, буде лише ілюмінація. Світитиме ялинка як і раніше: з моменту сутінок й до 23:00. Ялинка стоятиме на Театральному майдані до 19 січня. Розбирати її остаточно плануємо 22 січня, - повідомив директор КП «Тернопільміськсвітло».

Зауважимо, що цього року через зміну церковного календаря різдвяно-новорічні свята завершилися швидше, відповідно й швидше хотіли демонтувати ялинку. Однак, як бачимо, з цим рішенням погодилися не всі. До слова, відкриття ялинки відбулося 6 грудня на Миколая. 

А от повертати назад різдвяну шопку з овечками не будуть. Ще 9 січня тварин забрали до зоокуточка. Зранку 11 січня комунальники продовжили розбирати каркас шопки.

Фото авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео