Жителька Тернопільщини поплатилася за крутійство

Ввела слідство в оману.
На лаві підсудних опинилася 52-річна жителька Шумського району. Її визнали винною у тому, що надала завідомо неправдиві показання під час допиту її як свідка у кримінальному провадженні, порушеному за фактом нанесення тілесних ушкоджень.
Підсудна була попереджена про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання, проте ввела слідство в оману. Під час досудового розслідування кримінального провадження, в якому вона виступала, як свідок, жінка повідомила факти та обставини, які не відповідали дійсності. В той же час, під час розгляду справи у суді вона змінила свої покази на інші.
У залі судових засідань шумчанка зізналася, що надала недостовірну інформацію під час досудового розслідування.
За даним фактом слідчими Шумського райвідділу міліції було розпочато кримінальне провадження за завідомо неправдиве показання.
Розглянувши матеріали кримінального провадження, районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченою. Жінці призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік, повідомили у СЗГ УМВС України у Тернопільській області.

Вибір читачів за тиждень

Відео