Європейські та світові консули вирішують інвестиційну долю Тернопільщини

У «Євростудіях» триває міжнародний круглий стіл за участю поважних закордонних гостей.
В Україні війна, і ні для кого не секрет, що потік іноземних інвестицій значно скоротився. Виправити  ситуацію вирішили тернопільські очільники на міжнародному круглому столі у Центрі Євростудій ТНЕУ, на який запросили представників з 15 країн Європи, Азії та Латинської Америк.
У Тернопіль приїхали Генеральні консули Республіки Польща у Луцьку, Словацької Республіки в Ужгороді, Чеської Республіки у Львові, Угорщини в Ужгороді. А також Почесні консули Австрійської Республіки, Королівства Бельгія, Республіки Болгарія, Федеративної Республіки Бразилія, Держави Ізраїль, Республіки Казахстан, Канади, Мексиканських Сполучених Штатів, Федеративної Республіки Німеччина, Франції (у Львові) та Республіки Вірменія у Тернополі.
Залучати закордонний досвід і кошти Тернопільщина планує у сферах культури, освіти, економіки. Присутні на заході керівники підприємств області переконуватимуть вкладати в них гроші.

У тому, що місцева влада відкрита до співпраці та усіляко сприятиме розвитку іноземних підприємств, запевнили голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова обласної ради Василь Хомінець, міський голова Тернополя Сергій Надал, голови районних держадміністрацій.
«Те, що до нас приїхало стільки іноземних представників, говорить про великий рівень довіри до нас. Правда на нашому боці і світ це бачить. Влада є першими союзниками інвесторів, адже ми зацікавлені створювати нові робочі місця, наповнювати місцевий бюджет і виводити наш бізнес на новий, значно якісніший рівень. Тернопільщина має великий потенціал, тому ми ще поборемося зі Львовом за кількістю іноземних представництв», – заявив Степан Барна.
На теренах Тернопільщини вже успішно працюють і розвиваються понад 200 підприємств із залученням іноземних інвестицій. Це ТОВ «Шредер», ПрАТ «Добра вода», підприємство «Біллербек Україна» тощо.
Домовлятися влада з іноземними представниками вирішила без присутності ЗМІ, тому про результати перемовин повідомимо згодом.
Юлія НІКІТІНА.
Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео