15 травня до Аджарії вилітають 20 тернопільських бійців

Група формується біля катедри.

За Угодою, підписаною облрадою та Верховною радою Автономної республіки Аджарія (Грузія), з ініціативи голови облради Василя Хомінця Аджарія прийме на реабілітацію 20 українських військових, учасників добровольчих батальйонів, поранених під час бойових дій на Донбасі.

15 травня о 21. 00 год. від  Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви (м.Тернопіль) до аеропорту Бориспіль відправиться автобус із групою тернопільських вояків, постраждалих у зоні АТО. З Борисполя літак з українськими пораненими візьме курс на Тбілісі, звідти автобусом тернополян відвезуть у Чакві, що за 14 кілометрів від Батумі (Аджарія). Там, на живописному березі Чорного моря, наші герої зможуть пройти медичну та психологічну реабілітацію.

Серед поранених – військовослужбовці Національної гвардії, ЗСУ, добровольчих батальйонів, які отримали важкі вогнепальні, уламкові, мінно-вибухові травми та поранення, контузії й інші ушкодження, виконуючи завдання у зоні АТО.

Усі витрати на оздоровлення та реабілітацію взяла на себе грузинська сторона. Трансфер до Борисполя та назад, а також 50% вартості перельоту до Грузії і назад для 17 членів поїздки (для 3-х через особливі обставини – 100%) оплачують благодійники. Ці кошти, понад 60 тисяч гривень, зібрані виконавчим апаратом обласної ради, комунальними установами і закладами облради, депутатами в рамках акції «Тернопільщина – захисникам України».

Відпочинок та лікування поранених триватиме 15 днів.

Вибір читачів за тиждень

Відео