«Айдарівці» вручили посвідчення капелана отцю Андрію Любуню з Малої Іловиці

Тепер священик зможе без перешкод їздити через блокпости.

З отцем Андрієм Любунем я познайомилася минулого року у серпні, коли поїхала в Малу Іловицю, щоб на власні очі побачити ікони, які написав для новозбудованої церковці, заповіданої ще святим Амфілохієм, знаний художник нашого краю Богдан Ткачик.

На місці отця не застала – він разом із селянами трудився на території біля джерела святої Анни, що неподалік села Лішня. Добралася туди і добре зробила, бо несподівано відкрила для себе існування «нового» (насправді давно забутого старого) джерела, справжню благодать! (Прошу не плутати із кременецьким джерелом – авт.).

Біля нього ще дуже багато роботи, але отець щиро вірить, що Бог допоможе йому здійснити задумане.

Вперше зустрічаю священика, справжнього і відданого патріота рідної землі. У нього море конкретних ідей. І, як справжній християнин, задумане він не перекладає на чиїсь плечі чи руки, а разом зі всіма власноруч береться за роботу.

Отець Андрій дуже багато знає і розповідає про життя преподобного Амфілохія не з книг, а від реальних людей, які ще живі і пам’ятають святого. Чесно зізнаюсь, перебувати отцеві у Малій Іловиці, де є група людей, яка молиться у храмі московського патріархату за здоров’я Кирила, не просто. Але відчуваю, що він щиро молиться за цих малоіловчан.

Тому не здивувалась, коли дізналась, що отець разом з іншими однодумцями збирає допомогу для воїнів і відвозить в зону АТО.

12 травня, у день народження святого Амфілохія, стала свідком приємної події: воїни з батальйону «Айдар» - Володимир та Григорій приїхали у Малу Іловицю, щоб спеціально, під час Архієрейської служби, вручити отцю Андрію подячну «Грамоту» від благодійного фонду «Айдар» та посвідчення капелана, аби він нарешті мав змогу без перешкод їздити через блокпости.

Воістину - немає більшої любові, ніж віддати душу за друзів своїх, як написано у Святому Письмі. А друзів у отця Андрія на східному фронті тепер дуже багато, і всі вони з нетерпінням чекають, найперше, на його щире і мудре слово.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.     

Вибір читачів за тиждень

Відео