У Тернополі бігтимуть до хороших справ

23 травня об 11-ій годині на Театральній площі відбудеться «Марафон добра», де збиратимуть гроші на апарат для діток, хворих на епілепсію.

Представники громадської організації «Файне місто» організовують першу акцію в рамках довготривалого благочинного проекту «Марафон добра» - «Благодійний марафон». Дистанція - 1,5 км.

На площі збиратимуть кошти для 2-ої дитячої лікарні на холтер електроенцефалограф - апарат для діток, хворих на епілепсію. В обласній лікарні вже є підготовлений кабінет, але він стоїть пусткою через брак фінансування. Вартість апарату - 150 тис. гривень. Кошти дуже великі, тому організатори, якщо не зможуть зібрати усю суму в суботу, планують проводити схожі акції й надалі.

«Марафон, тому що до хорошої справи ми будемо не йти, а бігти, - каже активістка Ната Бенч. - Головна ідея в тому, щоб не лише пожертвувати гроші, а й показати свою позицію, заохотити своїх друзів, колег, знайомих не бути байдужими. Фіксованої суми благодійного внеску немає, студент чи пенсіонер може пожертвувати бодай кілька гривень. Просимо прийти усіх: школярів, пенсіонерів, підприємців, особливо депутатів».

Скриньки будуть розміщені по периметру площі, і буде один великий барабан, перед яким волонтери роздаватимуть спеціальні браслети учасникам.

«Ми змінили форму благодійності, - зазначає активістка Аліна Дзюба. - У нас є конкретна мета, до якої ми будемо йти, скільки потрібно. Ми не зосереджуємо благодійність навколо якоїсь однієї недуги чи лікарні. Це лише перша ціль. В обласній лікарні сказали, що потрібен цей апарат, його нема у цілій Тернопільській області. Якщо епілепсію виявити на перших етапах життя дитини, провести правильне лікування, то рецидивів буде набагато менше. Всі допомагають військовим, але не потрібно забувати про діток, які є нашим майбутнім - за них борються наші бійці».

«Дітей повинні обстежувати безкоштовно, це обов’язкова умова, яку ми будемо контролювати, - зазначає активістка Вікторія Фаріон. - Сума велика, проте у нас вже є 10 тис. грн, яку пожертвували небайдужі. Ми будемо нагадувати тернополянам, що хороші справи потрібно робити завжди».

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео