Як зробити з непотрібних речей красиві, знають тернопільські діти (Відео)

Відходам – друге життя.

У сімнадцятій школі Тернополя дітей вчать дбати про навколишнє середовище. Трохи фантазії і учні п’ятих та шостих класів подарували друге життя пластиковим пляшкам, бляшанкам та іншим відходам. 

П’ятикласники та шестикласники сімнадцятої школи Тернополя – справжні винахідники. Свої вироби вони виготовляли із найнесподіваніших предметів.

– Я використав коробку з “Гали”, обгортку від чаю і згорені сірники. Мені дуже подобаються кораблі і я хочу цим займатися.

Як зробити з непотрібних речей і потрібні, і красиві – діти знають. Діляться секретами, як власними руками створити невеличкий шедевр з підручних матеріалів.

– Пляшку треба мати коричневого кольору. Її треба вирізати і чимось напхати, щоб вона мала форму. Зробити хвильки, це було не важко, вирізати і пофарбувати. Це олівець, а це нитка і пляшка від спрайту.

“Врятуємо планету від забруднення” – так назвали свій захід учні 17 школи. До виставки старанно готувалися, плекали ідеї, а потім охоче втілювали. Так предмети, які мали йти у смітник, отримали друге життя.

– Діти висловили бажання навіть не по одному виробу зробити, а по кілька. Деякі вийшли дуже красиві і можуть стати чудовим подарунком для мами, хресній, бабусі, – розповіла вчитель природознавства, географії і економіки спеціалізованої школи №17 ім.В.Вихруща Лариса Ковальчук. – Планета потерпає і кричить: “SOS” від забруднення, врятуйте мене. Звичайно, хочеться чимось допомогти їй, бо ми жителі цієї планети.

Джерело: tv4.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео