Аваков хоче допитати олігарха з тернопільським корінням

Фірташу направлено повістку на допит щодо корупції та розкрадання держмайна

МВС України направило Дмитру Фірташу повістку для проведення допиту та інших слідчих дій у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній "Ostchem" і розкрадання держмайна України.

Про це заявив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє МВС. 

"МВС звернулося до ФБР США із запрошенням до участі у спільних слідчих діях у справі. З урахуванням матеріалів, якими володіють слідчі двох країн щодо збитків нанесеним державі Україна, МВС готове до проведення спільних слідчих дій у справі, як на території України, так і в США ", - повідомив Аваков. 

Раніше посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що США наполягають, що Дмитро Фірташ має бути притягнутий до відповідальності, і США закликають до його екстрадиції для суду. 

Як відомо, 5 травня Земельний суд Відня у кримінальних справахвідхилив  запит Мін’юсту США про екстрадицію Дмитра Фірташа до США

Прокуратура Австрії подала апеляцію на відмову в екстрадиції Фірташа, він може залишати межі Австрії, але має з'явитися, якщо суд викличе його.  США все ще можуть надати додаткові докази проти Фірташа. 

21 березня 2014 року австрійський суд звільнив Фірташа під заставу 125 млн євро.

Лінію захисту на цьому суді Фірташ і його адвокати будують на нібито політичних мотивах його переслідування з боку США. Олігарх наполягає, що ще з 2012 року підтримував Кличка, а також що нібито зробив багато для відсторонення Януковича від влади.

За його словами, підтримка Кличка нібито не сподобалося американцям і вони почали його політичне переслідування.

На суді 30 квітня були присутні Юлія Льовочкіна, Вадим Рабинович, Михайло Папієв, Юрій Бойко, свідчення у режимі відеоконференції дав Віталій Кличко.

Українська правда 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео