За півгодини тернополяни «набігали» 31 тисячу гривень

23 травня на Театральній площі відбувся благодійний марафон, на якому збирали гроші для дітей, хворих на епілепсію.

Організатори мають на меті зібрати 150 тисяч гривень для безкоштовної діагностики дітей на електроенцефалографі - апараті для обстеження хворих на епілепсію, якого немає в області. Його планують передати в обласну комунальну дитячу клінічну лікарню.

За благодійний внесок волонтери видавали спеціальний браслет учасникам забігу. Фіксованої суми благодійного внеску для участі в марафоні не було.

До марафону долучилась майже сотня тернополян: спортсмени, громадські діячі, політики, зокрема голова обласної ради Василь Хомінець та директор департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Віктор Мацикур. Дистанцію в 1,5 км подолали навіть батьки з колясками. Першим прибіг учасник з клубу спортивного танцю «Віват».

За півгодини тернополяни «набігали» 31 тисячу гривень.

«Я не міг не підтримати таку хорошу справу, - каже чемпіон світу з фітнесу та бодібілдингу Віктор Мацикур. -Ми досягнемо нашої цілі, хай і не одразу. До речі, після цієї пробіжки в мене, думаю, як і в багатьох, з’явилася нова мотивація піти у тренажерні зали, спортивні майданчики, стадіони. До добрих справ можна йти, а ми бігли».

До поставленої мети ще багато, проте організатори не засмучуються, бо планують проводити схожі акції й надалі.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео