Читаючи Шевченкові листи

Невідомими поезіями та листами Тараса Шевченка у поєднанні з музикою Якова Степового, Василя Барвінського та Мирослава Скорика, завершує свій 23 концертний сезон колектив муніципального Галицького камерного оркестру під орудою заслуженого артиста України Василя Феленчака. Сценарій та режисуру дійства розробив поет Олег Герман.

 

Ця програма є другою частиною мистецького задуму «Читаю Шевченка і лячно мені. У кожному слові – теперішні дні». На думку маестро Феленчака, слухачі наблизяться до потаємних сторінок із нечитаними досі рядками великого поета і пророка. Невідомі листи-одкровення і майже незнані вірші набирають особливого звучання у нинішній стривоженій Україні, а від гармонійного поєднання мелодії та слова слухачі проймуться новими емоціями, співставленнями, почуттями.

 

Обидві частини цього проекту насичені сильною енерґетикою та пронизані утвердженням українського духу. Текст від автора читає заслужений діяч мистецтв України Олег Герман.

 

Мистецьке дійство «Читаючи Шевченкові листи» розпочнеться 31 травня о 18-й годині в Українському Домі «Перемога» (бульвар Т.Шевченка, 27).

Запрошуються на зустріч тернополяни та гості міста.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео