Скандал навколо будівництва студентської церкви у Тернополі вщух – храм збудовано

На території Галицького коледжу відкрили й освятили храм Покрови Пресвятої Богородиці.

Освячення здійснив владика Василій Семенюк, архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ. Церква, хоч і стоїть на території 3-го корпусу коледжу, що на вул. Лепкого 12, але слугуватиме не лише студентам і викладачам, а й усім мешканцям масиву «Сонячний».

Церква невеликих розмірів, однак її проект виконано в сучасній інтерпретації «галицької» сакральної дерев'яної архітектури відомим львівським архітектором, головним архітектором майстерні «Розвій» при монастирі монахів-студитів у Львові Романом Суликом. Це третя дерев’яна святиня Тернополя після храму Зарваницької Матері Божої у Старому парку та лемківської церкви по вулиці Львівській.

На відкритті були присутні міський голова Тернополя Сергій Надал та депутат міської ради, і за сумісництвом директор Галицького коледжу Марія Баб’юк.

«Сьогодні ми живемо в дуже нелегкий час, проте навіть під час найстрашнішої біди рятує молитва, – сказала ініціатор створення храму Марія Баб’юк. – Моїм завданням є не лише дати знання своїм студентам, а й духовно їх збагатити. Окрім цього, в храм можуть приходити усі бажаючі, адже відомо, що віра об’єднує».

Хрест на місці будови студентського дерев'яного храму на території Галицького коледжу імені В'ячеслава Чорновола освятили ще 14 жовтня 2013 року. До речі, скандал навколо будови храму та території колишнього садка, де зараз вчаться студенти Галицького, вщух.

Нагадаємо, що мешканці мікрорайону занепокоїлись будівництвом на території дитмайданчиків колишнього садка, де зараз приміщення коледжу. Міська рада відмовчувалась, мешканці писали скарги та просили відновити діяльність садка.

Сьогодні ж людей на освячення храму прийшло чимало, більшість з них жителі мікрорайону. 

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео