Тернополян порадував благодійний арт-проект «Фото Патріота»

Як «Терен» повідомляв раніше, 23 травня у Тернополі провели благодійний марафон з метою збору коштів на електроенцефалограф з відеомоніторингом для безкоштовного обстеження хворих на епілепсію діток.

Благодійний арт-проект «Фото Патріота» не залишився поза увагою тернополян. «Перепрофілювавшись» на один день, хлопці «нафотографували» в рамках марафону ще додаткових 1 600 гривень. «Ми просто не могли оминути таку гарну ініціативу, бо самі є студентами медичного університету і розуміємо наскільки важливою і вартісною є мета марафону», - ділиться враженнями співорганізатор «Фото Патріота» Олександр Шевчук.

«Фото Патріота» - це великий синьо-жовтий стяг, на фоні якого можна сфотографуватися з патріотичними аксесуарами; професійні фото, які після закінчення робочого дня фотографи оприлюднюють в мережі та скринька для благодійного внеску – символічної плати за фото, яка і є благодійним аспектом акції.

Проект уже встиг привернути увагу чималої кількості містян. Співорганізатор Богдан Куліковський розповів «Терену», що ідея «Фото Патріота» зародилася у Луцьку, а її метою стала підтримка української армії, з огляду на події, які набирали обертів на сході України. «Потрібна була підтримка тилу, тому організували таку національно-патріотичну акцію, щоб кожен бажаючий міг показати свою позицію і підтримати наших військових. Згодом до цього проекту долучилися й інші міста, серед яких був і Тернопіль, - продовжує Богдан. – До нас зверталися за допомогою бійці, які не могли забезпечити себе амуніцією. Також неодноразово ми долучалися до закупівлі ліків для хлопців, особливо взимку. Найвагомішим результатом нашої роботи вважаємо придбання автомобіля МАЗ для батальйону «ОУН», але, звісно, частину грошей нам додали меценати, зокрема Тарас Демкура».

Аби не виникало зайвих запитань та сумнівів стосовно чесного використання «нафотографованих» коштів, підрахунок вкинутих у скриньку купюр проводиться щодня у присутності фотографа, пересічного тернополянина і одного з організаторів. «Ми не діємо за принципом, яким користується чимало волонтерських організацій, що  залишають собі якийсь відсоток. Що зібрали, те й витрачаємо на допомогу бійцям. Ніяких коштів зі скриньок ми не присвоюємо, а всі звіти регулярно публікуємо в Мережі», - запевняє Богдан Куліковський.

Наразі проект «Фото Патріота» існує за підтримки ГО «Центр інноваційних ідей», яка є основним партнером. Організатори планують урізноманітнити проект, втіливши в життя чимало ідей, з якими можна ознайомитися і підтримати їх за посиланням http://idea.te.ua/ 

Соломія БОЙКО.

Вибір читачів за тиждень

Відео