ТНТУ - у трійці «найпрозоріших» вишів України

Аналітичний центр CEDOS оприлюднив рейтинг прозорості вищих навчальних закладів України 2015 року. До трійки лідерів рейтингу увійшов Тернопільський національний технічний університет ім. І.Пулюя.

 

«Перше місце — у Національного університету «Львівська політехніка», друге місце — Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, третій — Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя», - повідомили у прес-службі вишу.

Індекс прозорості складається з чотирьох складових: фінансова прозорість, адміністративна політика, наявність стратегічного плану розвитку на сайті вишу та інформування про зміст навчання на сайті закладу.

Рейтинг використовує веб-сайти ВНЗ як основне джерело інформації та вимірює факт наявності або ж відсутності певної інформації на них. Також джерелом інформації є факт задоволення/незадоволення запиту на публічну інформацію.

Цьогорічний моніторинг CEDOS охопив усіх національні ВНЗ, окрім тих, які опинились на окупованих територіях, а також ВНЗ силових структур. Загалом у рейтингу представлені 96 вищих навчальних закладів України.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео