Степан Барна подарував новому керівнику Тернопільського району антикорупційну таблицю

Подарунок здивував навіть бувалих в бувальцях депутатів.

Представляючи вчора нового голову Тернопільської РДА, очільник області виклав кілька тез, які повинні взяти на озброєння представники влади.

Степан Барна нагадав про основні два завдання, які поставив перед країною президент: завершення мобілізаційної кампанії і необхідність тотальної боротьби з корупцією. Голова ОДА попросив також приділяти особливу увагу воїнам, котрі повернулися з зони АТО, їхнім сім’ям, а також тим сім’ям, де хтось загинув, створювати робочі місця.

Одне з ключових завдань - наведення порядку у царині видобутку надр. Сьогодні лише 15 відсотків кар’єрів з 200 працюють легально. На часі - відновлення роботи всіх спиртзаводів. Поки що їх працює п’ять.

Потребують людських рук такі важливі галузі господарства, як садівництво й тваринництво.

Степан Барна офіційно заявив про те, що в області жодна посада не продається. «Часи вже інші, - сказав він. - Якщо керівники йдуть з посад, то це тільки тому, що вони не виконують належним чином поставлені перед ними завдання. Корупція у всіх проявах – це гірше Путіна. Путін вбиває фізично, а корупція – морально. Хто займатиметься дурницями, шукатиме роботу в іншому місці. Порядок і дисципліна – це стосується сьогодні всіх».

Присутні підтримали пропозиції Барни про невідкладну реконструкцію дитячого садка в Ігровиці, будівництво паливної мережі у Байківцях та реконструкції котельні.

Під час представлення нового очільника Тернопільського району Олександра Похилогот Степан Барна замість традиційних квітів вручив голові РДА антикорупційну таблицю з «гарячими» телефонами. Її Барна порадив прикріпити при вході в райдержадміністрацію.

Участь  у представленні нового керівника району взяли нардепи Тарас Юрик та Роман Заставний.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.  

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео