Банда тернопільських молокососів крала автомобілі, щоб покататися

Наймолодшому злодію – 13 років.

Шестеро неповнолітніх хлопців протягом двох місяців  вкрали п’ять автомобілів марок ВАЗ і ЗАЗ.

За словами заступника начальника Тернопільського міськвідділу міліції Анатолія Стельмащука, промишляли хлопці вночі: шукали авто, легко їх відчиняли, бо машини не були обладнані сигналізацією, зламували замки запалювання, заводили і їхали кататися.

Одну з автівок хлопці розібрали на запчастини і продали. Покупців знайшли на ринку та серед водіїв таксі. Гроші, отримані за товар, поділили між собою порівно.

Малолітніх спритників упіймали, коли вони намагалися викрасти черговий автомобіль. Їх в дворі одного з будинків помітив місцевий мешканець, який і викликав правоохоронців.

- На даний час усі особи перевіряються на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень, – розповідає слідчий Тернопільського міськвідділу міліції Мар’яна Серединська. – Також вирішується питання про оголошення їм повідомлення про підозру і обрання відносно них запобіжного заходу.

Наймолодшому викрадачеві автомобілів лише тринадцять років. Він навчається у сьомому класі в одній із шкіл Тернополя. Найстаршому – сімнадцять. Жоден з хлопців, кажуть правоохоронці, раніше проблем із законом не мав. На причетність до крадіжки правоохоронці перевіряють ще й 19-літнього юнака. Парубійки зізнаються, що викрадали автомобілі заради розваги.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео