У Римі варили борщ та куліш, аби зібрати гроші для потерпілих у зоні АТО

У столиці Італії відбувся доброчинний захід солідарності з Україною, у ході якого зібрали понад 2,5 тисяч євро для постраждалих під час воєнного конфлікту на сході країни.

Про це інформує VIDIA з посиланням на Facebook-сторінку координатора Євромайдану в Римі Олеся Городецького.

«На святі всі присутні могли скуштувати смачні страви української кухні, придбати сувеніри з українською символікою, поспівати українських пісень та потанцювати під запальну національну музику. Декілька видів вареників, голубці, шашлики, капусняк, борщ, грибна юшка, козацький куліш і ще дуже багато смачних страв приготували своїми руками римські українки», – розповідає він.

Також відбулася виставка-продаж картин українських художників у Римі Івана Карася та Ольги Романишин. Усі гроші, виручені за полотна, митці передадуть на благодійну допомогу бійцям АТО.

Усі зібрані кошти – 2 525 євро – організатори обіцяють передати на потреби потерпілих у зоні АТО та дітей загиблих воїнів.

Доброчинну акцію організував Конгрес Українців в Італії спільно з релігійною асоціацією «Свята Софія» за ініціативою активістки української громади у Римі Ірини Теплої. Також до свята долучилися працівники посольства України в Італії на чолі з послом Євгеном Перелигіним.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео