Начальник тернопільської міліції каже, що у політику – ані ногою

Олександр Богомол прокоментував інформацію про нібито політичне замовлення затриманого на хабарі заступника міського голови Володимира Камінського. Інцидент, нагадаємо, стався 19 травня.

«Сьогодні одне з першочергових завдань правоохоронців – боротьба з корупцією, - заявив Богомол. - Жодних політичних замовлень міліція не виконує. За всіма зверненнями проведемо об’єктивне розслідування. Якщо хтось вважає, що у деяких ситуаціях усе ж є політика, чекаю звернень. Міліція готова відкрито показати розслідувані матеріали справи, дозволені для оприлюднення до вироку суду».

Начальник міліції пояснив, чому 19 травня заступника міського голови затримували київські правоохоронці.  Мовляв, це - звична практика, аби не було витоку інформації.

«У Тернополі пройшла спецоперація. Вона була законною, оскільки правоохоронці мали відповідні ухвали суду. Міліція Тернополя надавала допомогу вже після того, як вона почалася. Мене не повідомляли про такий розвиток подій, і це правильно. Адже я також проводжу спецоперації у районах і не повідомляю начальників міліції для того, щоб не було витоку інформації»

Важливо, що  міліціонери працюють над тим, аби очистити від корупціонерів ряди не лише державних службовців, а й власні. Так, нещодавно на хабарі затримали начальника Підгаєцького райвідділу та слідчого Чортківського райвідділу. Триває активна боротьба з працівниками міліції, що кермують у нетверезому стані. Таких одразу звільняють.

Наталя ЛУКІВ

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео