Із завтрашнього дня тернополянам можна перевозити у потягах собачок і котиків без проблем

"Укрзалізниця" з 29 травня вводить ряд змін у правила перевезення пасажирів і багажу.

Зокрема, будуть скасовані деякі пільги для студентів і ветеранів.

Як повідомляє "Новое время", відповідні нововведення закріплені в наказі Міністерства інфраструктури №145 від 20 квітня.

У прес-службі "Укрзалізниці" пояснили, що з завтрашнього дня для перевезення дітей по Україні більше не потрібен оригінал свідоцтва про народження. Відтепер для дітей у віці до 16 років достатньо пред'явити нотаріально завірені копії свідоцтва про народження або інші документи, що засвідчують вік дитини.

Крім того, для студентів скасовуються пільги на проїзд у вагонах вищої категорії — СВ, купе, перший клас. Зі знижкою учні зможуть їздити у загальних, плацкартних, вагонах другого і третього класу всіх категорій поїздів приміського та міжміського сполучення, а також всіх вагонах регіональних поїздів.

На сайті "Укрзалізниці" опубліковано перелік осіб, які втратять деякі пільги з 1 червня.

Також розширено перелік документів, які потрібно пред'являти при посадці в поїзд. Зокрема, військовослужбовцям тепер достатньо пред'явити військовий квиток. Людині, що направляється додому після відбування покарання, слід при посадці в поїзд показати довідку з місця позбавлення волі.

Оформити пільговий або безкоштовний проїзний документ в обмін на талони, у разі відсутності прямого потягу до станції призначення, можна тільки з однією пересадкою.

Із завтрашнього дня можна буде перевозити домашніх улюбленців (дрібних собак, кішок та ін.) у плацкартних вагонах нічних поїздів.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео